top of page
  • im2018

Veiliger motorrijden door rijtraining; het kan immers altijd beter!Motorrijden als professional, je moet blijven leren!

Bij MotoMasters zetten we ons in voor het verfijnen van jouw motorrijvaardigheden. We leren je graag wat je kan doen om het motorrijden leuk, uitdagend en vooral ook veilig te houden. Hard rijden op een motor geeft een heerlijk gevoel, maar... zoals je weet heb je op een motorfiets geen kreukelzone. Als het mis gaat kan het ook echt heel erg mis gaan. Houd bij het motorrijden altijd de volgende basiszaken in de gaten: 

1.     Blik op de Weg: Altijd focussen op waar je heen wilt. Je motor volgt je blik, dus kijk ver vooruit in de bochten.


2.     Positie en Afstand: Houd een veilige afstand tot andere voertuigen en kies een positie op de weg die je zichtbaarheid maximaliseert. Helaas zie ik maar al te vaak motorrijders vlak, midden achter een auto rijden. Men houdt geen rekening met de eigen reactietijd...


3.     Anticiperen en Plannen: Wees altijd voorbereid op onverwachte situaties. Anticipeer op gedrag van andere weggebruikers en pas je snelheid daarop aan.


4.     Continue Ontwikkeling: Motorrijden is een vaardigheid die altijd verbeterd kan worden. Blijf leren en oefenen, en overweeg geavanceerde rijtrainingen, bij MotoMasters bijvoorbeeld. Het kan namelijk altijd beter!

 

Op deze plaats deel ik ervaringen en anekdotes die mij in ruim 40 jaar (professioneel) motorrijden hebben gevormd. Nog steeds geniet ik van het rijden op de motor en dat moet jij vooral ook blijven doen! Rijd veilig en blijf groeien als motorrijder!

Marco

Comments


bottom of page